Trappslipning

Vi har varit med om kunder som lagt hela sin semesterperiod på att försöka slipa sin trappa trären från gamla matt- och limrester och ändå fått ringt oss i slutänden! Att slipa en trappa är mycket påfrestande för kroppen då arbetsställningen är under all kritik, massvis med hörn och kanske en fasad och antik stegnos som måste skrapas manuellt.

Förr klädde man in sina trätrappor med en hemsk plast- eller linoleummatta, men idag vill många ta bort mattan och få fram den vackra trätrappan igen. Oftast lossar inte mattan, utan kvar blir det både rester av mattan och kontaktlimmet, och det är lönlöst att försöka slipa bort det. I dessa lägen kan du anlita oss som fräser trappan ren från allt sådant material med en speciell lackfräs.

En trappa består av olika delar och slutpriset beror på hur mycket som ska slipas. Många väljer att enbart få plansteget slipat och behandlat (stegnos ingår) och målar resten av trappan i en täckande färg, medan andra även vill att vi slipar sättsteget (den vertikala delen man slår tårna i). Att just få planstegen slipade kan göra ett underverk i en trappa.

Mest förekommande är trappor av furu och dessa går att ytbehandla med valfri produkt och i valfri kulör.

Skicka oss en bild på din trappa så kan du få en ganska exakt prisuppgift på vad det skulle kosta att återställa trappan i originalskick igen.

Golvslipning av trägolv

Vi spenderar allt mer tid i hemmet och då vill vi ha fint omkring oss. Vackra trägolv gör mycket för helhetsintrycket i ett hem, kanske till och med det allra viktigaste. Har dina golv blivit nötta med åren, kanske rentav så mycket att du börjat få trästickor i fötterna av brädgolven eller att parkettgolven blivit alltför brandgula, ja då kan en golvslipning återställa golven till originalskick igen. Genom golvslipning tar vi bort några millimeter av din träyta och jämnar till golvet så det blir som nytt. På sommarhalvåret slipar vi många träterrasser eller träaltaner. Att få gå ut på sin träaltan igen, barfota, är en underbar och härlig känsla. All golvslipning sker dammfritt och effektivt.

Trappslipning

Din trappa använder du dagligen, vare sig det är till övervåningen eller till källaren, och en vacker trappa kan vara ett mycket exklusivt element i ditt hem. Att ge din trappa nytt liv igen med en trappslipning, innebär att vi slipar bort den gamla ytbehandlingen, tar bort eventuella plastmattor, fräser bort limrester och snyggar till alla gamla märken. Vi slipar din trappa med slipmaskiner som är dammfria.

Ytbehandling av parkettgolv och massiva brädgolv

Att välja ytbehandling är inte helt enkelt, men i stort sett finns det bara två alternativ av ytbehandling du kan göra, antingen lacka eller olja/hårdvaxolja golven. Alla ytbehandlingarna har olika egenskaper, för- och nackdelar. Du kan få dina nyslipade golv eller den nyslipade trappan i en naturell nyans eller med en infärgning, framförallt har det blivit väldigt populärt att få sina brädgolv eller parkettgolv med en svag infärgning, en skör vit naturell och obehandlad känsla av golven.