För att vi älskar vackra golv

Vi älskar fina golv, speciellt trägolv. Ett fint och genuint trägolv kan förändra hela huset eller lägenheten, det kan göra att ett rum får det där lilla extra som det behöver.
Under den där förskräckliga plastmattan eller heltäckningsmattan kan det finnas ett gammalt vackert brädgolv som du kan ta fram och genom en golvslipning återskapa den tidlösa charm som ett trägolv ger. Garanterat har du ökat mysfaktorn och ditt värde på huset mer än kostnaden för arbetet. Vackra golv gör mycket för helhetsintrycket i ett hem, kanske rentav det allra viktigaste.

Ja, det finns många plusfaktorer till att slipa dina gamla trägolv gentemot att köpa nytt, att slipa och renovera trägolven till originalskick är betydligt billigare och så bidrar du samtidigt till en bättre miljö i vår värld. Tidsmässigt går det snabbare att slipa ett trägolv än att byta ut det och oftast är de äldre golven mer hållbara och tåligare än dagens, då slipskiktet kan vara tunnare.
Så, renovera och bevara dina befintliga trägolv och ge ditt hem en extra karaktär och värde. Tveka inte, Kontakta oss så hjälper vi dig och ger dig råd. För att underlätta vid er golv & husrenovering så är vi väldigt flexibla vad gäller arbetstider, vi kan arbeta både helger och kvällar om det behövs. Vi vill ha nöjda kunder.

För vackra golv

Vi på Bogolv AB är ett golvföretag som är specialinriktade på enbart golvslipning av trägolv, träterrasser och trappor. Vi utför alla sorters behandlingar och infärgningar och de mest populära ytbehandlingarna, för parkettgolv och brädgolv, är lack eller hårdvaxolja, men det finns även traditionell oljebehandling, lutning och såpning av brädgolv. Önskar du färgade trägolv så finns det uppsjö att välja emellan.
Om du är tveksam till vilken nyans eller kulör du vill ha på ditt trägolv eller om du väljer mellan lack och hårdvaxolja, så gör vi gärna prover på ditt golv innan slutbehandling, Allt för att du ska bli så nöjd som möjligt!

En tydlig trend sista tio åren har varit att göra golven vitpigmenterade och den trenden håller i än, och många väljer att göra golven svagt vita, nästan som gamla såpskurade golv där man bara anar en vit rustik känsla. En tydlig trend på 20-talet är också att få golven att se helt naturella ut, som om de vore helt obehandlade och nyslipade. Många kunder vill få bort den gamla traditionella brandgula looken och då är detta ett alternativ. Vi arbetar enbart med de världsledande producenterna inom lack, olja, hårdvaxolja, infärgningar och slippapper, exempelvis Bona, Saicos, Pallmann, Ciranova, Osmo, RubioMonocoat, Welin&Co, Timberex, Loba och Floorcoat.

Kontakta oss, vi kommer ut och besiktar ditt trägolv kostnadsfritt i mån av tid, alternativ att du skickar oss en bild på ditt trägolv eller trappa.

Slipa om ditt hem helt dammfritt

Vår maskinpark är av senaste modeller, alla våra slipmaskiner är kopplade till ett dammfritt system (Bona Dust Care System) vilket minimerar risken för damm i ditt hem. Du kan vistas i bostaden under hela golvslipningen, inget behöver täckas

Golvslipning av trägolv

Vi spenderar allt mer tid i hemmet och då vill vi ha fint omkring oss. Vackra trägolv gör mycket för helhetsintrycket i ett hem, kanske till och med det allra viktigaste. Har dina golv blivit nötta med åren, kanske rentav så mycket att du börjat få trästickor i fötterna av brädgolven eller att parkettgolven blivit alltför brandgula, ja då kan en golvslipning återställa golven till originalskick igen. Genom golvslipning tar vi bort några millimeter av din träyta och jämnar till golvet så det blir som nytt. På sommarhalvåret slipar vi många träterrasser eller träaltaner. Att få gå ut på sin träaltan igen, barfota, är en underbar och härlig känsla. All golvslipning sker dammfritt och effektivt.

Trappslipning

Din trappa använder du dagligen, vare sig det är till övervåningen eller till källaren, och en vacker trappa kan vara ett mycket exklusivt element i ditt hem. Att ge din trappa nytt liv igen med en trappslipning, innebär att vi slipar bort den gamla ytbehandlingen, tar bort eventuella plastmattor, fräser bort limrester och snyggar till alla gamla märken. Vi slipar din trappa med slipmaskiner som är dammfria.

Ytbehandling av parkettgolv och massiva brädgolv

Att välja ytbehandling är inte helt enkelt, men i stort sett finns det bara två alternativ av ytbehandling du kan göra, antingen lacka eller olja/hårdvaxolja golven. Alla ytbehandlingarna har olika egenskaper, för- och nackdelar. Du kan få dina nyslipade golv eller den nyslipade trappan i en naturell nyans eller med en infärgning, framförallt har det blivit väldigt populärt att få sina brädgolv eller parkettgolv med en svag infärgning, en skör vit naturell och obehandlad känsla av golven.